17tafaners

A l'Steve Jobs l'ha matat la seva fe en les pseudociències mèdiques (cast)

Sobre el rebuig que l'Steve Jobs va tenir durant mesos del tractament mèdic recomanat, substituint-lo per una dieta supersticiosa.

 7 comentaris a: tecnologia, salut karma: 81
negatius: 0  usuaris: 9  anònims: 8  compartir:  twitter  facebook  friendfeed  google
 1. #1   Tan intel·ligent que era per a la tecnologia, i tan idiota per a la medicina...
  vots: 2, karma: 16
  per Daerunlinkel 09-10-2011 10:51 CEST
 2. #2   potser era idiota perquè no era metge... la veritat és que els metges fan el que poden, però no són Déus. També hi ha infinits casos en que han operat a pacients que no calia, o que s'han equivocat quan estaven a la taula d'operacions.
  Jo no crec que fos idiota, potser només tenia por... ves a saber què li va passar pel cap quan li van dir que tenia càncer de pàncrees. No pots dir alegrement que era idiota, com tampoc es pot dir que hauria viscut molts més anys si s'hagués operat... Això no ho sap ningú.
  vots: 1, karma: -1
  per Trenalinkel 09-10-2011 12:22 CEST
 3. #3   Clar, va ser la seua fe el que li va matar i no el càncer.

  El càncer era bo en realitat.

  Des que li van detectar el càncer, l'Steve Jobs ha viscut... 4 anys?

  Mon pare, amb els tractaments normals (quimio, radio)... va viure 3 anys.

  Però clar. A mon pare el va matar el càncer. A Jobs les pseudociències mèdiques.

  I no estic defensant les «pseudociències mèdiques», sinó que vull fer veure que a vegades eixa «repulsa» cap a elles que molts mostren és... exagerada.
  vots: 2, karma: 14
  per PauGNUlinkel 09-10-2011 18:55 CEST
 4. #4   #2 No fa falta ser metge per entendre que si la medicina diu que la quimioteràpia o la radioteràpia o el què sigui, és el més adeqüat pel càncer, és el que has de fer, i no ficar-te en cures miraculoses sense base.

  #3 Hi ha molts tipus de càncer, i cadascun té unes caraterístiques diferents; el que diu l'article és que amb el tractament adeqüat (una operació, en aquest cas) hauria viscut més temps. Per altra banda, si se'n diuen "pseudociències" és per alguna cosa, i no precisament per què serveixin per a res...
  vots: 2, karma: 16
  per Daerunlinkel 09-10-2011 20:34 CEST
 5. #5   #3 PauGNU, el càncer de pàncrees és el més fomut de tots, el que té el pronòstic més dolent, el que ha millorat menys la seva supervivència i el que és més difícil de detectar fins que no és massa tard.

  L'Steve Jobs va tenir la sort, dintre la desgràcia, de patir una raríssima versió del càncer de pàncrees que era tractable i a sobre va ser diagnosticat molt d'hora. La prova d'això és que va poder estar 8 mesos sense ser tractat mèdicament i seguir viu. La majoria de gent amb les versions més agressives i habituals del càncer de pàncrees no haguessin sobreviscut ni tan sols aquest temps.

  Et recomano aquest còmic explicant el mite de la "cura del càncer": phdcomics.com/comics.php?f=1162
  vots: 2, karma: 15
  per Gispertlinkel 10-10-2011 00:50 CEST
 6. #6   Jo no crec que fos idiota ni que fos intel·ligent. Li van diagnosticar una malaltia i va triar. No sé què hauria fet jo, però el que diu en Daniel Closa en el seu article a l'Ara potser ens ajudarà a entendre una mica tot això:
  ciencia.ara.cat/centpeus/2011/10/12/jobs-el-cancer-de-pancrees-i-la-me/
  Jo tinc molts familiars que han patit càncer. Alguns han mort, i d'altres encara estan per aquí. I han seguit o no els tractaments de la medicina convencional.

  #4 Tu dius que no fa falta ser metge per entendre que si la medicina diu quimio o radio... però, pot ser que el que li va dir que fes regim fos un metge??? Sí, clar que pot ser.
  vots: 0, karma: 9
  per Trenalinkel 12-10-2011 09:27 CEST
 7. #7   Es pot saber qui et vota? Ho dic per intentar entendre els vots negatius que hi ha hagut.
  vots: 1, karma: 24
  per Gispertlinkel 13-10-2011 09:17 CEST
comentaris tancats
condicions legals  |  reporta abusos  |  qui som, contacte
allotjament a Racó Català | blog de la tafanera | versió per mòbil
codi: llicència, descarrega  |  llicència dels gràfics   |  llicència del contingut
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS Valid RSS