17tafaners

Colom i la casa Reial Catalana

Un documental que intenta desmuntar la fal·làcia d'un Colom plebeu, analfabet i estranger que té els alts càrrecs polítics i militars que només podien tenir els membres de la casa reial i certs nobles.

 3 comentaris a: cultura, història karma: 101
negatius: 0  usuaris: 9  anònims: 8  compartir:  twitter  facebook  friendfeed  google
 1. #1   Tots els dijous als cinemes Girona (a Barcelona) es pot veure el documental.

  Salutacions.
  vots: 0, karma: 20
  per apocalipshitlinkel 13-10-2011 09:19 CEST
 2. #2   Hola, s'acaben les opcions de veure'l;

  "Benvolguts i benvolgudes,

  amb la projecció d'avui dijous, "Cristòfor Colom i la Casa Reial Catalana" compleix mig any a les pantalles dels Cinemes Girona, de Barcelona.
  Una fita importantíssima, que supera totes les expectatives que Pilar Montoliu Produccions, l'empresa productora del film, s'hauria pogut imaginar.
  De setmana en setmana, aquest documental s'ha fet un lloc en el món del cinema. I ara mateix ja ha esdevingut un documental ensenya tant pels seus valors de recerca, de dubte metòdic, de restauració del passat com per la gran quantitat d'espectadors que l'han visionat i que han participat al fòrum que hi ha, un cop acabada la pel·lícula.
  Si tot va com sembla previst, aquest mes d'octubre serà el darrer que es podrà veure a Barcelona aquest treball d'en Dani de la Orden sobre les recerques d'en Jordi Bilbeny.

  NO US EL PERDEU!!!!

  Avui dijous, dia 13 d'octubre, a les 3/4 de 7 de la tarda
  Als CINEMES GIRONA.
  c/ Girona 173-175, de Barcelona

  Qualificació: Apta a tots els públics
  Nacionalitat: Catalunya
  Durada: 50'
  Versió: català

  Colom i la Casa Reial Catalana intenta desmuntar la fal·làcia d'un Colom plebeu, analfabet i estranger que té els alts càrrercs poílítics i militars que només tenien els membres de la casa reial i certs nobles. És possible que un estranger analfabet arribés als cim més alt de l'estructura de l'estat? És possible que ho aconseguís enganyant el rei Ferran i tota la cancelleria, sense que ningú no ho denunciés? O potser el que realment va passar és que el diputat, militar, almirall i ambaixador Colom es va emparentar amb una dona de la reialesa de Portugal i de Catalunya –una descendent del comte Jaume d'Urgell–, i per aquesta raó va poder accedir als càrrecs a què va accedir i viure a les corts on va viure, amb la més absoluta de les normalitats i sense cap denúncia institucional.
  El documental, basant-se en els estudis d'en Jordi Bilbeny, mira d'explicar els fets i de donar sentit a la mentalitat reial del Descobridor i a la dinastia que els Colom van crear a l'altre costat de l'Atlàntic."

  Salutacions.
  vots: 0, karma: 20
  per apocalipshitlinkel 13-10-2011 18:13 CEST
 3. #3   Es pot veure fins el 19/10/2011.

  Salutacions.
  vots: 0, karma: 20
  per apocalipshitlinkel 13-10-2011 18:30 CEST * 
comentaris tancats
condicions legals  |  reporta abusos  |  qui som, contacte
allotjament a Racó Català | blog de la tafanera | versió per mòbil
codi: llicència, descarrega  |  llicència dels gràfics   |  llicència del contingut
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS Valid RSS