trobats: 58, temps total: 0.040 segons rss2
5tafaners

El govern espanyol demanarà el rescat/segrest tot just després de les eleccions gallegues i basques (GAL)

Diversos diaris internacionals ho afirmen citant fonts diplomàtiques. Aquesta predicció coincideix amb els moviments als mercats, la caiguda de la prima de risc i la pujada a Borsa.

16tafaners

Luis de Guindos diu a Londres que "Espanya no necessita un rescat" i provoca les rialles del públic

En una conferència a Londres, en un acte insòlit, l'audiència ha rigut quan el ministre espanyol ha dit que "Espanya no necessita un rescat".

12tafaners

Els bancs rescatats desvien 21 bilions de dòlars als paradisos fiscals (eng)

L'investigador econòmic James Henry ha realitzat un exhaustiu informe sobre els bancs rescatats, després d'investigar informes del *Worldbank, del Fons Monetari Internacional i de bancs centrals. Ha arribat a la conclusió que els paradisos fiscals custodien entre 21 i 32 bilions de dòlars, xifra que no inclou propietats, art o joies. El nombre dels súper-rics ho xifra en 10 milions, posseïdors de 21 bilions i dels quals 100.000 posseeixen 9.8 bilions de dòlars en paradisos fiscals. (c/p traduït)

11tafaners

Wikileaks: Stratfor diu que "el pla a Espanya és que el Santander prengui el control com a banc central" [GAL]

Segons els correus de Stratfor filtrats per Wikileaks, després d'anunciar-se la nacionalització de NovacaixaGalicia, CatalunyaCaixa i Unnim, el vicepresident d'Anàlisi de Stratfor va comentar que "la meitat del sistema bancari espanyol és una absoluta merda" i que el seu rescat portaria al rescat total del país. Així mateix va dir que el pla inclou assegurar que el Santander sigui l'eix central del sistema bancari espanyol.

17tafaners

El Financial Times vincula el rescat de Catalunya amb la voluntat del PP de desfer l'autonomia

El Financial Times ataca Mariano Rajoy de forma molt dura, en un article editorial el dia després que Catalunya hagi demanat el rescat. El diari ecònomic de referència a Europa diu que Rajoy només pensa 'en el partit i no en el país'.

4tafaners

Invertir en l'Ibex 35 Anàlisi Tècnica i fonamental, gràfic avui resistències i suports imatge

L'Íbex-35 comença la seva remuntada després de la caiguda que va arribar a un mínim de 5.893 el 24 de juliol per conseqüències en les especulacions del mercat per la possible rescat. Avui mateix ens trobem sobre una resistència molt important dels 7032 i sembla que s'està posicionat per buscar més.

14tafaners

Així es dissenya un rescat per a Catalunya

Manera gràfica de visualitzar com s'ha arribat a la fase de rescat de Catalunya.

10tafaners

Cap al rescat de la línia de TGV Perpinyà-Montpeller

L'11 de juliol, el ministre francès del Pressupost, Jérôme Cahuzac, ha inquietat el projecte de línia d'alta velocitat entre Perpinyà i Montpeller, confessant que "el govern no tindria cap més remei sinó abandonar determinats projectes" de línies. La decisió final, que es prendrà a finals de 2012, il·lustrarà l'interès que té França cap al seu extrem sud i la força d'un lobby nord-català.

9tafaners

Barroso revela que va haver de pressionar Rajoy perquè acceptés el rescat

(CiE)El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha assegurat avui que va ser ell qui va convèncer el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que demanés a la UE un rescat de fins a 100.000 milions d'euros per la banca. Al contrari del que va dir Rajoy diumenge, presumint d'haver estat ell qui va pressionar, Barroso ha recordat que el president espanyol era reticent al rescat.

11tafaners

Rescat d’Espanya? No a la premsa de Madrid

Qualsevol diria que el sistema bancari al conjunt de l’Estat espanyol està a punt de fer una fallida generalitzada si no rep una injecció urgent de diners internacionals, amb les conseqüències polítiques i econòmiques que això pot tenir. Aquest rescat –anomenat “tou”-, però, no interessa gaire als diaris impresos a Madrid. L’Eurocopa, el cost dels parlaments autonòmics, el nom del nou governador del Banc d’Espanya, la mort de l’entrenador de futbol Manuel Preciado o fins i tot l’11-M o la rebaixa dels preus a El Corte Inglés

19tafaners

Apunts sobre Bankia, un rescat anomenat nacionalització.

Juan Hdez. Vigueras,Dr en Dret, professor universitari i coordinador de la Comissió de Paradisos Fiscals de Attac-Espanya, explica el seu punt de vista sobre el rescat a Bankia.

10tafaners

D’on prové el deute públic?

El rescat de Bankia la setmana passada, les prediccions del premi Nobel d’Economia, Paul Krugman, ahir anunciant la fi de l’euro i un corralito a l’Estat espanyol i la nova escalada de la prima de risc espanyola per sobre dels 480 punts bàsics aquest matí han mantingut la situació del deute públic en la primera línia informativa.

9tafaners

Brindis al sol al Parlament amb els peatges

Ahir es va acordar tornar a presentar al Congrés dels Diputats la proposició de llei, per crear un fons estatal per l’homogeneïtzació, el rescat selectiu i la subvenció dels peatges de les autopistes, una proposta d’efectivitat més que dubtosa i que no va a la rel del problema. Aquesta acció, juntament amb la convocatòria del Grup de Treball sobre els peatges per dilluns vinent, i les sancions previstes pel govern als insubmisos, pot ser un intent de desmobilitzar la ciutadania davant la convocatòria del #novullpagar del dia 20.

13tafaners

'Salvados' desacredita els bancs espanyols

El periodista Jordi Évole ha viatjat a Islàndia per analitzar com es recupera el país de la bancarrota. El programa ha emfatitzat el paper de la banca, que compra el deute del govern després de prestar-li diners

6tafaners

Fiona, el rescat d’una gossa cega vídeo

Hope for paws va rebre una trucada que hi havia un gos en molt males condicions al carrer. Després de molt buscar el van trobar. De seguida ens van adonar que era un gossa cega i amb una horrible plaga de puçes. Després de fer-li un bon bany, la van operar per recuperar part de la visió d’un ull i la seva vida va canviar.

7tafaners

Els disturbis a Atenes també incendien la xarxa

L'estricte pla d'austeritat que es va aprovar ahir a la nit al Parlament grec va despertar la fúria de milers de manifestants a Atenes al llarg del dia. Des de primera hora de la tarda les xarxes socials, en especial Twitter, es van retroalimentar d'instantànies dels incidents a la capital grega i es van registrar diversos atacs a pàgines webs governamentals.

8tafaners

Almenys 40 policies ferits, 2 de gravetat [cas]

Almenys 40 policies han resultat ferits, dos d'ells de gravetat durnt els disturbis entre gents i manifestants concentrats davant del Parlament grec per protestar contra el plà de retallades pactat pel Gobern amb la troika -Fons Monetari Internacional, Banc Central Europeu i Comissió Europea- a canvi d'un segon rescat financer.

10tafaners

L'economia dirigeix la política

Mai com ara ha quedat tan clar que l'economia (els mercats) dirigeixen la política. No es tracta d'una anàlisi marxista sinó d'una evidència capitalista.

7tafaners

Europa, Grècia i la política de rescat financer: generant descrèdit vers el projecte comú?

Només ha passat un cap de setmana des que Angela Merkel i Nicolas Sarkozy desencallessin l’acord per un segon rescat de Grècia, és a dir, per ampliar l’ajuda financera en volum i en durada temporal, sempre i quan hi participés el sector privat “voluntàriament”. Però dilluns ja es va veure que no seria així de moment, ja que els prestataris europeus i el Fons Monetari Internacional van paralitzar el pagament d’un nou tram del rescat.

5tafaners

Valia Kaimaki: 'La UE juga brut amb nosaltres

Segons la periodista grega, continua havent-hi corrupció malgrat la supervisió europea

« anterior123» següent
condicions legals  |  reporta abusos  |  qui som, contacte
allotjament a Racó Català | blog de la tafanera | versió per mòbil
codi: llicència, descarrega  |  llicència dels gràfics   |  llicència del contingut
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS Valid RSS