trobats: 367, temps total: 0.266 segons rss2
4tafaners

Tardà: 'Mas sap que pot ser el president provisional de la república catalana' imatge

Unes 140 persones assistien dimarts a la xerrada d'ERC sobre el camí per assolir la independència a l'horitzó del 2014. Hi intervenien els diputats al Parlament, Sergi Sabrià i, al Congrés, Joan Tardà. Aquest últim posava èmfasi en el desmantellament de l'estat del benestar i parlava d'una oportunitat històrica que es viu amb dificultats i amb optimisme. L'acte es cloïa amb les preguntes del públic assistent.

20tafaners

Ada Colau s'encara als banquers al congrés espanyol i els qualifica de criminals

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH), Ada Colau, va qualificar ahir de 'criminal' el secretari general de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), Javier Rodríguez Pellitero, en la intervenció a la comissió d'Economia del congrés espanyol. Les paraules de Colau, que van encendre la comissió, es van sentir després de la intervenció del representant de la banca. 'Dir que la legislació espanyola és estupenda quan hi ha persones que se suïciden per una llei injusta és absolutament criminal. Vídeo de la polèmica

11tafaners

El 'Keep calm', segons 'La Razón', és dels nazis

Els diputats d'ERC l'han exhibit al Congrés dels Diputats en la versió 'Keep calm and speak catalan' i el rotatiu n'ha parlat dient que era del règim nacional-socialista.

12tafaners

Alejandro Fernández diu que la gent que es manifesta a la seu del PP a favor del català és “chusma”

El portaveu municipal, diputat al Congrés i president provincial del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, ha obert aquest dimarts un debat al seu mur personal de Facebook -xarxa social en la qual és molt actiu- al voltant de la polèmica sobre el català i el sistema educatiu.

16tafaners

Wert: “El nostre interès és espanyolitzar els alumnes catalans

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha admès aquest dimecres des del Congrés dels Diputats que el seu interès és “espanyolitzar els alumnes catalans” perquè considera que al sistema educatiu català “s'exageren” els “particularismes” i en canvi “s'oculten” els “elements comuns que configuren la història de Catalunya dins d'Espanya”. Wert també ha reiterat que està decidit a fer efectiu el “dret” de les famílies a escolaritzar els seus fills en castellà” i “li és igual si és una família deu, cent o deu mil”.

10tafaners

El govern de Gibraltar, "encantat" amb l'admissió provisional de la seva selecció de futbol a la UEFA

(CiE)El govern de Gibraltar s'ha declarat "encantat" amb l'anunci de l'ingrés provisional de la Federació de Futbol de Gibraltar a la UEFA, l'organisme que governa aquest esport a Europa. L'admissió -que s'haurà de votar definitivament al congrés ordinari que la UEFA celebrarà a Londres el 24 de maig de l'any vinent- es va fer efectiva ahir, després que la UEFA apliqués una sentència del Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) favorable a la petició de Gibraltar.

12tafaners

El Telenotícies Vespre oblida la vaga general al País Basc

(CiE)La vaga general que ahir va paralitzar més o menys –segons les fonts- el País Basc s’emmarca clarament dins l’actualitat informativa catalana. Està relacionada amb les polítiques d’austeritat aplicades arreu de l’Estat espanyol –igual que les manifestacions davant el Congrés espanyol a Madrid- i també amb la precampanya electoral en marxa a la Comunitat Autònoma Basca, que es fa amb un ull posat en el que passa a Catalunya.

11tafaners

PP i PSOE s’intercanvien els papers per blocar TV3 al País Valencià

Ahir el Ple del Congrés espanyol va rebutjar definitivament la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense fronteres” que demanava un marc legal per a que qualsevol televisió autonòmica es pugui ...

4tafaners

Una iniciativa legal permetria aturar els desnonaments hipotecaris a tota la UE

Durant les xerrades de cloenda del congrés de European Pirates celebrades el passat 2 de setembre a Barcelona, Josep Jover i Pepe Giménez, advocats col·laboradors de Pirates de Catalunya, van donar a conèixer una nova iniciativa legal que pretén declarar nul·les les clàusules d’interès aplicades als contractes hipotecaris basats en EURIBOR i LIBOR. Aquesta iniciativa s’empara en el dret comunitari en matèria de drets del consumidor i en l’acceptació de responsabilitat en la manipulació de l’EURIBOR i el LIBOR

18tafaners

L'Estat paga 140.000 euros per un fusell que en val 12.000

El diputat d'ERC al Congrés espanyol Joan Tardà denuncia que la marina espanyola ha comprat un fusell Barrett 82A1 i sis visors per un total de 140.499 euros, quan "consultat el llistat de preus de l'empresa fabricant, el fusell 82A1 no arriba a 12.000 euros".

20tafaners

Rajoy segueix cobrant 870€ al mes del Congrés per a "allotjament i manutenció" (ESP)

Mariano Rajoy, que compatibilitza el seu càrrec de president del Govern amb la seva condició de diputat per Madrid, segueix cobrant mensualment els 870,56 euros que li paga el Congrés per "afrontar les despeses d'allotjament i manutenció a la capital", malgrat que viu amb la seva família en el palau de la Moncloa.

9tafaners

El MNAC fitxa un 'viquipedista' resident

(CiE)El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) tindrà un 'wikipedista' resident la missió del qual serà millorar la presència a Internet del museu, de l'art català i dels seus artistes més representatius. La creació d'aquesta figura forma part del projecte de col·laboració entre el MNAC i Amical Viquipèdia, que ha anunciat aquest dijous el museu en el marc del congrés internacional sobre museus i noves tecnologies MuseumNext.

 sense comentaris a: cultura, art karma: 58
13tafaners

Els diaris de Barcelona i València ignoren les xiulades contra Bauzá

La gira de José Ramón Bauzá, president de les Illes Balears, per bona part de les poblacions insulars durant la preparació del congrés del PP autonòmic que comença avui ha estat envoltada d’una forta polèmica. Les concentracions i xiulades multitudinàries s’han produït a pràcticament cada municipi visitat per Bauzá, i en alguns dels casos –com els de Manacor o Bunyola- el rebombori mediàtic ha estat considerable, no sols entre la premsa illenca, sinó també mitjans de Madrid com El País, El Mundo i La Sexta se n’han fet ressò.

9tafaners

Brindis al sol al Parlament amb els peatges

Ahir es va acordar tornar a presentar al Congrés dels Diputats la proposició de llei, per crear un fons estatal per l’homogeneïtzació, el rescat selectiu i la subvenció dels peatges de les autopistes, una proposta d’efectivitat més que dubtosa i que no va a la rel del problema. Aquesta acció, juntament amb la convocatòria del Grup de Treball sobre els peatges per dilluns vinent, i les sancions previstes pel govern als insubmisos, pot ser un intent de desmobilitzar la ciutadania davant la convocatòria del #novullpagar del dia 20.

9tafaners

L'advocat que va acusar a Garzón pels cursos de Nova York denuncia ara a Rajoy (ESP)

El lletrat assenyala que la plaça del líder del Partit Popular en el registre de Santa Pola és “incompatible” amb el seu càrrec com a cap de l'Executiu i que a més reconeix uns “drets econòmics”, que “Rajoy diu que no rep o si més no no declara com a ingressos davant el Congrés”

9tafaners

Pujol, Secretari General, no ens confonguis!

CDC és independentista. Si el 91% dels delegats al Congrés, delegats que representen el conjunt dels afiliats al partit es declaren independentistes, CDC ho és. No es pot negar.

15tafaners

El 71% de delegats del congrés de CDC vol la independència

Una gran majoria veuen impossible un pacte fiscal. Pujol diu que la transició nacional és 'irreversible'

14tafaners

El PP confirma que impedirà l'accés a ERC "que está al servei d'Amaiur" als secrets oficials [CAS]

"Hem de ser resposables, això no és una comissió qualsevol, aqui es ventila informació molt sensible per l'estat, i en aquest moment no podem tractar aquesta informació ni amb Amaiur ni amb els actuals dirigents d'ERC, que estan al servei d'Amaiur."

14tafaners

UPyD demana imposar per llei els noms en castellà de províncies, localitats i altres topònims (cas)

Unión Progreso y Democracia (UPyD) ha registrat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats, en la que demana al Govern Espanyol que imposi per llei les denominacions en castellà de províncies, ciutats, municipis i accidents geogràfics a les comunitats que posseeixen llengua pròpia. Segons UPyD, en molts casos "s'ha eradicat absolutament la denominació oficial dels topònims en espanyol". El que pretén UPyD amb aquesta proposició és que el nom en castellà aparegui junt al topònim en català, gallec o basc.

21tafaners

Alemanya revela la «comprensió» del rei Joan Carles amb el 23-F

El rei d'Espanya, Joan Carles I, hauria mostrat "comprensió" pels colpistes que el 23 de febrer del 1981 van intentar fer-se amb els resorts del poder a partir del segrest dels representants democràtics al Congrés dels Diputats. Així ho desvetlla un informe de l'ambaixador de la República Federal d'Alemanya a Espanya el 1981

« anterior12345...19» següent
condicions legals  |  reporta abusos  |  qui som, contacte
allotjament a Racó Català | blog de la tafanera | versió per mòbil
codi: llicència, descarrega  |  llicència dels gràfics   |  llicència del contingut
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS Valid RSS